Tentoonstellingen

Onze vereniging organiseert jaarlijks een onderlinge show, m.u.v. 2020 toen de show niet kon  plaatsvinden i.v.m. corona. Gedurende deze show worden de door onze leden ingezonden vogels door gekwalificeerde keurmeesters beoordeeld op hun kwaliteit. Op basis van bepaalde standaarden wordt iedere vogel bekeken en een waardering in punten toegekend. Aan het einde van tentoonstelling worden de winnaars bekend gemaakt in de diverse categorieën.  

Waarom zijn de onderlinge shows zo belangrijk. Iedere kweker probeert vogels te kweken die overeenkomen met de standaard eisen vastgelegd door de NBVV. Op basis van de punten waarderingen die de door hem/ haar ingebrachte vogels hebben gekregen van de keurmeester(s), krijgt de kweker een idee op hij/ zij op de goede weg is of dat er verdere verbetering gewenst of noodzakelijk is.

Helaas hebben we, vanwege vervoersverbod m.b.t.  vogelgriep en de nieuwe corona regels, als bestuur moeten besluiten dat de onderlinge tentoonstelling voor 2021 afgelast wordt.  We hopen dat we volgend jaar e.e.a. weer kunnen organiseren. 

 

Friese kampioenschappen Volièrevogels 2021

Ook Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. heeft vanwege corona moeten besluiten de Friese Kampioenschappen af te lasten. Deze stond gepland voor  9 t/m 11 december 2021. 

 

Nederlandse kampioenschappen 2022 van de NbvV

Op 13, 14 & 15 januari 2022 vinden de Nederlandse kampioenschappen van de NbvV plaats in de IJsselhallen te Zwolle. Voor de poster klik hier.  

Tijdens de laatste Nederlandse kampioenschappen behaalde onze leden  Geert Wind, Sicco Veenstra en Jos Wokke goud met de door hun ingebrachte vogels. Hopelijk kunnen vogels van onze leden ook bij de komende kampioenschappen in 2022 weer meedingen voor goud, zilver of brons.

 

 

Hieronder vindt U een overzicht van de kampioenen sinds 2015.

 

TT 2015 & Kampioenen

TT 2016 & Kampioenen

TT 2017 & Kampioenen

TT 2018 & Kampioenen

TT 2019 & Kampioenen

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb